tisdag 26 april 2016

Föräldraansvar


Det är inte konstigt alls att vi har brist på domare, när ungdomar som får börja döma matcher i lägre åldrar blir utskällda av både tränare och föräldrar. Vad har hänt med etik och moral?
Barn- och ungdomsidrott är viktig. För hälsan och den sociala utvecklingen. Men man kan inte som förälder lämna över ansvaret för sitt barns sociala utveckling till skola och fritidsaktiviteter. Det är föräldrarnas värderingar som förs över till barnen, de värderingar som förekommer under ens uppväxt. Det kanske är dax att skola/kommun/stat reagerar på konsekvenser som detta ger och med kraft talar om ansvaret och vikten av etik och moral hos föräldrarna.
Min son tog sin cykel till busshållsplatsen för två veckor sen, när han kom tillbaka fanns inte cykeln kvar. Vi hittade den några dagar senare på en obebodd tomt några hundra meter bort. Det var bara på joll. Oj va arg jag skulle bli om jag fick veta att min unge gjort nåt sånt.
Vad tror ni händer i ett barns huvud när man ser sina föräldrar slänga skräp ur bilfönstret eller hör dem skylla en förlust i knattefotbollen på domaren......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar