lördag 6 september 2014

Kristdemokratisk ideologi

Efter några bokbord, debatter och kampanjande har jag fått upprepa vårt budskap många gånger, det är som en utbildning i Kristdemokratisk politik. Ibland handlar diskussionen om ideologi och ibland om sakfrågor. Det är alltid lika intressant att få förklara hur vi vill ha ett samhälle där varje person ges både förutsättningar och förväntas ta ansvar att forma sitt eget liv. Det är inget man gör i ensamhet, vi är alla beroende av gemenskaper för att utvecklas som personer. Familjen är den första gemenskapen som formar oss, alla har växt upp i en familj.

Idag finns mycket av kortsiktighet och egoism i vårt samhälle, vi behöver påminna om att friheten förutsätter ansvar för våra egna liv och andras. Även ett ansvar att jobba mot ett samhälle med hållbar utveckling, där vi inte lever över våra resurser.

Vi vill ha ett samhälle som bygger på en etik och värderingar som håller över tid – ansvarsfullhet, förvaltarskap och medmänsklighet.Bokbord i Bollnäs där jag mötte många trevliga och intresserade ungdomar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar