lördag 29 mars 2014

Grovjobbet väntar

Sitter på tåget på väg hem från Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar och 50- årsjubileum i Göteborg. Ganska till freds, rätt så trött just nu, men framför allt med ett myller i skallen på saker som vi behöver jobba med. Det finns trots allt stor utvecklingspotential!
Inom ramen för hållbar utveckling finns det jättemycket, kommunerna behöver gå före i mycket och även information till privatpersoner behövs för att öka medvetenheten för hur vi privat gör så små avtryck som möjligt efter oss. Minska andelen kött, konsumera mindre, ökad kollektivtrafik, listan kan göras lång! Vi har några år på oss att bromsa detta snurrande hjul som gör att temperaturen på jordklotet ökar.
När vi beslutar om förskolor i våra kommuner gäller det att tänka på barnens bästa, inte föräldrarnas behov först. Hur organiserar vi våra förskolor så att barnen, speciellt de yngsta får en trygg miljö utan för många kontakter under en dag.
Vi ska ha en landsbygd med självförtroende! Så många underbart sköna miljöer att leva i som finns i detta land, men det måste vara möjligt att bo där. Vi måste börja betala vad det kostar att få tillgång till bra kött, bygga ut fiber så helst allas behov av internetuppkoppling tillgodoses. Vargfrågan måste bli mindre komplicerad, samarbete istället för överklaganden.
Som sagt, det finns en del att jobba med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar