tisdag 15 januari 2013

Amortera mera!

Ämnet uppkom på förekommen anledning, ska till banken och be om billån idag! Men jag ska amortera så mycket jag bara kan!

I denna välfärdsstat Sverige vaggar vi in våra innevånare i nån slags trygghetsbomullstuss;
Köp hus nu och betala sen!
Konsumera nu och betala imorgon!
Blir det för jobbigt så tar vi hand om barnen medan du handlar eller klipper håret!
Ni ska inte behöva köpa frukt med till skolan för era barn!

Den mentaliteten rimmar illa med min politik. Alla måste faktiskt ta sitt ansvar, hur jobbigt det än är. Det är ingen annan än du som kan satsa på en utbildning som ger dig själv ett jobb för att få pengar till överlevnad. Eller att våga marknadsföra sig själv till ett företag, jag är duktig!
Samhällets ansvar är att se till att det finns möjligheter för ALLA. Du måste ha en möjlighet till försörjning oavsett om du har dyslexi, har en funktionsnedsättning, hade jättebra betyg i grundskolan eller om du har växt upp med skitstövlar till föräldrar. Men ALLA har ändå ett personligt ansvar.

Jag vill gärna analysera och skylla på nån när nåt gått fel, men när det handlar om våra egna liv så har vi en egen fri vilja att göra olika val i livet. Sverige bör istället uppmuntra sina innevånare att förstå vilka möjligheter som finns i vårt land!

Ett steg i ansvarstagandet är att faktiskt vara tvungen att amortera på lån man tar. Man borde se över lagstiftning för företag som ger snabba lån, vilket oftast "lurar" utsatta människor in i evig skuld. Att inte begära amortering på ett huslån är ungefär samma sak som dessa snabblån. Det säger "Ta det lugnt! Det ordnar sig, skit i det nu!"

http://www.dn.se/ekonomi/svenskarnas-eviga-bolan-har-stora-risker

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar